Okinawa/Sevärdheter

Sevärdheter och upplevelser på Okinawa

Det finns många sevärdheter på den Japanska ön Okinawa, och med sitt subtropiska klimat finns de möjlighet till mycket sol och bad. Ön har många långa fina vita stränder men det finns även mer saker att göra och uppelva på ön.

Churaumi Aquarium

Okinawa Churaumi Aquarium är en del av Ocean Expo Park som ligger i den nordvästra delen av Okinawa. Det är världens näst största akvarium och huserar bland annat valhajar i sin största tank, som kan ses på bilden till höger (eller nedan om du besöker oss mobilt). Det finns totalt 77 olika akvarietankar, och utöver valhajarna kan man även se vackra korallrev och mycket mycket mer. De har även ett dedikerat hajakvarium.

Hemsida: Besök Churaumi Aquariums hemsida
Karta: Hitta till Okinawa Churaumi Aquarium

Churaumi Aquarium

Cape Manzamo

Cape Manzamo är en oerhört scenisk klippformation som finns lokaliserad nära byn Onna i den västra delen av mellersta Okinawa, i Kunigami distriktet. Cape Manzamo är en av de populäraste turistdestinationerna på Okinawa, bland både japanska och internationella turister.

Beroende på tidvattnet kan man även dyka runt klippan, men man bör se upp för strömmar.

Karta: Hitta till Cape Manzamo

Cape Manzamo

Den Sydöstra Botaniska trädgården

Den sydöstra botaniska trädgården, är precis som det låter, en botanisk trädgård som har en stor variation av sevärdheter, växter och djur. Det är ett stort område som är uppdelat i många mindre delar för att hålla växter och djur i rätt klimat och i rätt förutsättningar. Som de flesta botaniska trädgårdar är det ett stort område som är perfekt för barnfamiljer eller för personer som vill samla krafterna och ta det lugnt. Inträdet anses vara rätt dyrt, då trädgården riktar sig till turister och mindre till boende på ön men priset är ändå acceptabelt på grund av trädgårdens storlek.

Okinawa Kodomonokuni

Okinawa Kodomonokuni är öns zoo som är stort och har en stor variation av djur. Det är ett väldigt lärorikt ställe där man antingen kan gå själv eller bli guidade. Vid olika tidpunkter i veckan matas djuren och det är något som visas upp och en del djur kan man själv som besökare mata. De har även mycket aktiviteter för barn som ponnyridning och mycket mer. Där finns ett museum och ett center för barn så de kan få leka.

Okinawa Post-War Cultural Material Museum Histreet

Japan är en nation med mycket historia och det gäller även ön Okinawa som har förändrats mycket genom åren. Om man vill se hur kulturen och ön såg ut innan de stora världskrigen dök upp kan man besöka Okinawa Post-War Cultural Material Museum Histreet. Det är ett mindre museum som visar upp ett annorlunda Japan och Okinawa för att ge den yngre generationen och turister en inblick i hur det var att leva på ön förr i tiden.

Chanpuru Market

Om man tycker om den lokala mattraditionen och vill köpa färsk mat eller bara se vad man kan köpa är Chanpuru Market ett ställe att besöka. Här säljs klassisk japansk mat och livsmedel blandat med importerat, mestadels amerikanskt. Det finns ett väldigt stort utbud av färsk frukt, grönsaker, fisk och skaldjur.

Plaza House Shopping Center

Shopping är något som är oerhört populärt, framförallt på semestern och då är Plaza House Shopping Center stället att besöka på ön. Plaza House Shopping Center är ett stort shopping center där man kan köpa lyxprodukter, kläder och typiska japanska saker som kimonos, anime och manga och allt annat man kan tänka sig. Det finns även ett stort utbud av matställen i centret så att man kan äta och dricka medan man shoppar.

Vattenaktivteter

Eftersom Okinawa är en ö lever invånarna av havet och det är något som man även ser på aktivteter. Förutom att man kan bada i havet finns det och erbjuds det många aktivteter kring och i havet. Segling, surfing, fisketurer, valsafari och dykning och mycket mer finns på programmet. Om man har ett specifikt intresse eller vill testa något nytt när det kommer till vattensport är Okinawa platsen att besöka.

Souveniraffärer

Det är något speciellt med Japan och souvenirer och det kan vara svårt att förstå om man inte har bra koll på landet och dess kultur. I regel är det så att Japaner köper souvenirer som minnen och ger bort saker när de kommer hem. Det gör att det finns ett stort urval av souveniraffärer runt om på ön som säljer en stor mängd olika produkter, vilka är typiska för ön och typiska för japan som land. Eftersom det finns så många olika souvenirbutiker hittar man en stor mängd presenter och souvenirer att köpa och ta med sig hem även som turist.

Det finns en giftorm som huserar på Okinawa, mest i skogarna och väldigt sällan i bebodda områden. Denna orm, som heter Habu, har blivit ett slags kännetecken för Okinawa. En av de vanligaste souvenirerna man kan springa på när man besöker Okinawa, är en stor glasburk som innehåller giftormen habu, död och inlagd i den japanska alkoholhaltiga drycken sake. Det sägs att det är bra för potensen att drick från denna sake, men vetetusan om det är en så bra idé. Ormens gift skall vara borttaget innan den läggs in, men det känns ändå både lite konstigt och fel på något sätt..

Skriv en kommentar